Infolinia:0 801 506 800
Telefon+48 42 6306070
tel/fax +48 42 6306800
pon-pt: 10-18 cały rok
sob 10–14
(od 1 marca do 30 września)
wycieczki do Wiednia

AGENCJA TURYSTYCZNA

wczasy w Czarnogórze

WCZASY

WYCIECZKI

KONFERENCJE, INCENTIVE

WILEJKA - Wzy Indie
Wizy RosjaWizy Chiny Wzy IndieWizy KanadaWizy AustraliaWizy Białoruś

Wzy Indie

WIZA DO INDII


Wiza turystyczna wydawana jest osobom w celu swobodnego podróżowania po większości regionów Indii jako turyści. Wiza turystyczna może być jedno lub dwukrotna lub wielokrotna

Czas:

7 dni – tryb normalny (konsulat nigdy nie podaje dokładnej daty odbioru, jest to przybliżony czas otrzymania wizy)


Dokumenty potrzebne do wizy:


  1. 1 wniosek wizowy – wypełnia się online na stronie lub w naszym biurze

  2. paszport ważny min. 6 miesięcy dłużej od daty zakończenia ważności wizy

  3. 1 kolorowe aktualne zdjęcie paszportowe, twarz na wprost (3,5cm x 4,5cm)

  4. rezerwacja lotnicza

Koszt wizy:


472 zł + pośrednictwo biura w trybie normalnym


Uwaga


  • wiza turystyczna do Indii może być maksymalnie wielokrotna ważna przez 12 miesięcy od daty wydania

  • ilość dni pobytu do 90

  • dane we wniosku muszą być zgodne z danymi paszportowymi (jeżeli w paszporcie są dwa imiona do również dwa imiona muszą się znaleźć na wniosku wizowym)


Wiza biznesowa wydawana jest osobom przyjeżdżającym w celach handlowych, na targi oraz rozmowy biznesowe z kontrahentami w Indiach. Wiza biznesowa może być jedno, dwu lub wielokrotna.

Czas:

  • 7 dni – tryb normalny (konsulat nigdy nie podaje dokładnej daty odbioru, jest to przybliżony czas otrzymania wizy)

Dokumenty potrzebne do wizy:


  1. 1 wniosek wizowy – wypełnia się online na stronie

  2. paszport ważny min. 6 miesięcy dłużej od daty zakończenia ważności wizy

  3. 1 kolorowe aktualne zdjęcie paszportowe, twarz na wprost (3,5cm x 4,5cm)

  4. list z firmy w Polsce (tylko w języku angielskim) skierowany do Ambasady Indii w Polsce, pismo powinno zawierać dane osoby starającej się o wizę, cel wyjazdu, adres firmy lub imprezy targowej, która osoba chcę odwiedzić,

  5. zaproszenie od indyjskiej firmy skierowane do Ambasady Indii w Polsce,wyjaśniające cel zaproszenia (wystarczy kopia przesłana mailowo, nie musi być oryginał),

  6. rezerwacja lotnicza


Koszt wizy:


643zł + pośrednictwo biura


Uwaga

  • wiza biznesowa do Indii może być maksymalnie wielokrotna ważna przez 12 miesięcy od daty wydania

  • ilość dni pobytu do 90.

  • dane we wniosku muszą być zgodne z danymi paszportowymi (jeżeli w paszporcie są dwa imiona do również dwa imiona muszą się znaleźć na wniosku wizowym)


Wiza konferencyjna wydawana jest osobom przyjeżdżającym w celu udziału w konferencji organizowanej przez organizację z Indii. Wiza konferencyjna jest jednokrotna.


Czas:

  • 7 dni – tryb normalny (konsulat nigdy nie podaje dokładnej daty odbioru, jest to przybliżony czas otrzymania wizy)


Dokumenty potrzebne do wizy:

  • 1 wniosek wizowy – wypełnia się online na stronie

  • paszport ważny min. 6 miesięcy dłużej od daty zakończenia ważności wizy

  • 1 kolorowe aktualne zdjęcie paszportowe, twarz na wprost (3,5cm x 4,5cm)

  • list z firmy w Polsce (tylko w języku angielskim) skierowany do Ambasady Indii w Polsce, pismo powinno zawierać dane osoby starającej się o wizę, cel wyjazdu, adres organizatora konferencji

  • zaproszenie od indyjskiej firmy skierowane do Ambasady Indii w Polsce,wyjaśniające cel zaproszenia (wystarczy kopia przesłana mailowo, nie musi być oryginał)

  • poświadczenie bezpieczeństwa z Ministerstwa Spraw Zagranicznych Indii

  • zezwolenie polityczne z Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Indii

  • zgoda administracyjna od związanego z tematem konferencji ministerstwa z Indii

  • zezwolenie od władz prowincji Indii w której odbywa się konferencja

  • poświadczenie bezpieczeństwa z Ministerstwa Spraw Zagranicznych Indii

  • zezwolenie polityczne z Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Indii

  • rezerwacja lotnicza


Koszt:

548 zł + pośrednictwo biura


Uwaga

  • wiza na konferencję jest jednokrotna

  • ilość dni pobytu do 90

  • dane we wniosku muszą być zgodne z danymi paszportowymi (jeżeli w paszporcie są dwa imiona do również dwa imiona muszą się znaleźć na wniosku wizowym)


E-visa turystyczna wydawana jest osobom w celu swobodnego podróżowania po większości regionów Indii jako turyści. Wiza turystyczna jest wielokrotna roczna.


Czas:

3 dni – tryb normalny


Dokumenty potrzebne do wizy:

  • 1 wniosek wizowy

  • kolorowy skan pierwszej strony paszportu (strona ze zdjęciem)

  • kolorowy skan zdjęcia paszportowego, (twarz na wprost na białym tle – jak do nowego paszportu)


Koszt:


82 USD + pośrednictwo biura


Uwaga


  • e-visa turystyczna jest wielokrotna, ważna 365 dni od daty wydania

  • ilość dni pobytu 90 dni podczas jednego pobytu

  • aplikujący muszą mieć kopię e-visa przy sobie przez cały pobyt w Indiach.

  • e-visa uprawnia do wjazdu na teren Indii przez 28 lotnisk: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Portblair, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi, Vishakhapatnam

  • e-visa uprawnia do wjazdu na teren Indii przez 5 portów morskich (Cochin, Goa, Mangalore, Mumbai, Chennai)

  • wyjazd może nastąpić z jakiegokolwiek punktu w Indiach.







Zapisz się do newslettera

 
Zapisz Wypisz