Infolinia:0 801 506 800
Telefon+48 42 6306070
tel/fax +48 42 6306800
pon-pt: 10-18 cały rok
sob 10–14
(od 1 marca do 30 września)
wycieczki do Wiednia

AGENCJA TURYSTYCZNA

wczasy w Czarnogórze

WCZASY

WYCIECZKI

KONFERENCJE, INCENTIVE

WILEJKA - Wizy na Białoruś
Wizy do Federacji RosyjskiejWizy na Białoruś

Wizy na Białoruś

Wizy na Białoruś

Z dniem 01.10.2003 wszedł w życie obowiązek wizowy dla polskich obywateli udających się na terytorium Republiki Białorusi



CENNIK OPŁAT WIZOWYCH KONSULATU REPUBLIKI BIAŁORUSI



TRYB NORMALNY DO 5 DNI ROBOCZYCH:


WIZA TURYSTYCZNA JEDNOKROTNA 25 €

WIZA TURYSTYCZNA DWUKROTNA 35 €

WIZA WIELOKROTNA 60 €


TRYB EKSPRESOWY DO 2 DNI ROBOCZYCH:

WIZA TURYSTYCZNA JEDNOKROTNA 50 €

WIZA TURYSTYCZNA DWUKROTNA 70 €

WIZA WIELOKROTNA 120 €


W celu uzyskania wizy do Republiki Białorusi należy złożyć następujące dokumenty:

  • wypełniony formularz wizowy wniosek wizowy do Republiki Białorusi

  • zdjęcie powinno mieć wymiary 35 x 45 mm. na jednolitym jasnym tle, nawprost, wyraźne, bez odcieni i przebarwień, 70-80% zdjęcia w układzie pionowym powinna zajmować twarz,nie starsze niż 6 miesięcy (typ: zdjęcie paszportowe)

  • Paszport powinien zawierać podpis i być ważny co najmniej 3 miesiące po ukończeniu okresu ważności wizy oraz koniecznie zawierać czyste strony (co najmniej są 2)

  • Potwierdzenie rezerwacji w hotelu lub zaproszenie od osoby zapraszającej, załatwione przez urząd obywatelstwa i migracji (oryginał) lub ksero paszportu osoby zapraszającej

  • Ubezpiecznie ( dostępne w biurze )

Uwaga: Nie akceptowane są potwierdzenia rezerwacji z systemów internetowych, na przykład Booking.com, Hotels.com i innych.



Wraz z dokumentami należy wnieść w kasie naszego biura opłatę wizową zgodnie z cennikiem wraz z opłatą za pośrednictwo, która wynosi 100 zł. W przypadku odmowy wydania wizy opłata nie ulega zwrotowi.


Na podstawie “Umowy między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Rządem Republiki Białorusi o ruchu osobowym” podpisanej dnia 28.08.2003 dokonano następujących ustaleń:

Konsulat udziela odpowiedzi na wniosek o wydanie wizy jednokrotnej z reguły w terminie nie przekraczającym 5 dni roboczych (w trybie pilnym- 2 dni robocze) od dnia otrzymania wymaganych dokumentów z zastrzeżeniem wydłużenia terminu oczekiwania. W określonych umową przypadkach możliwe jest rozpatrzenie wniosków w terminie nie przekraczającym 2 dni roboczych .




Zapisz się do newslettera

 
Zapisz Wypisz